Mäklare

Mäklare med kundfokus

Det ska vara tryggt och smidigt att sälja lägenhet i Göteborg! Det anser i alla fall våra mäklare i Göteborg, som på ett personligt och kreativt sätt hjälper dig längst hela vägen av din bostadsförsäljning.

Vårt engagemang för våra kunder tillsammans med vår goda lokalkännedom av Göteborg gör oss unika i branschen. När du anlitar oss som mäklare i Göteborg får du en smidig säljprocess och en kunnig mäklare som arbetar med en tydlig och rak kommunikation. 

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering av din bostad!

 

Gör ett bra val av mäklare i Göteborg 

Vi vet att varje försäljning och bostad är unik, därför är det bra om våra mäklare i Göteborg får möjlighet att komma hem till dig innan försäljningen för att skapa sig en så bra bild och känsla av din bostad och dess omgivningar som möjligt. På vårt första möte med säljare går vi alltid igenom din boendesituation, dina önskemål, dina ekonomiska förutsättningar samt tittar närmare på din bostad. Våra mäklare i Göteborg har bred lokalkännedom och vet hur bostadsmarknaden ser ut i just ditt område. Våra expertområden i Göteborg är Östra centrum och de centrala delarna av Göteborg. 

Våra mäklare i Göteborg jobbar med varje enskild kund utifrån dennes specifika boendesituation och förutsättningar. Det vill säga att våra mäklare i Göteborg utformar varje försäljning specifikt utifrån boendets form, önskemål, ekonomiska villkor samt fastighetens skick. På detta sätt jobbar vi flexibelt och smart för att få ut den bästa bostadsaffären för alla kunder som önskar sälja med våra mäklare i Göteborg. Genom att börja med att göra en kostnadsfri värdering så får du som kund redan tidigt i försäljningsprocessen en uppfattning om priset på din bostad.

 

Kontakta oss för kostnadsfri värdering!

 

Så säljer vi din lägenhet – 6 vanliga steg

En försäljningsprocess ser ganska liknande ut oavsett vilken mäklare i Göteborg du anlitar. Skillnaderna på mäklare ligger i detaljerna. Hos oss får du alltid personlig kontakt med några av våra allra bästa mäklare i Göteborg, som alla har stor kunskap och expertis om vår vackra stad. Här är några av de vanligaste stegen i en försäljningsprocess:

1. Värdering av bostaden

Innan du säljer din bostad vill du troligen veta vad du kan få ut för den. Våra mäklare i Göteborg utför kostnadsfria värderingar där vi baserat priset på bostadens läge, stil och skick. Även utbudet, efterfrågan samt tidigare försäljningar i området spelar in när vi sätter bostadens värde.  

2. Insamling av fakta om bostaden

När en bostadsrätt säljs tillämpas Köplagens bestämmelser. Du ska därmed meddela mäklaren samt köparen om allt du vet om din bostad. Tänk dig in i köparens situationen och vad som kan vara nyttigt att veta om fastigheten. Som säljare har du, enligt lag, upplysningsplikt och är skyldig att informera köparen om alla fel och brister som du känner till.

3. Marknadsföring 

I samråd med din mäklare i Göteborg bestämmer du hur och var din lägenhet ska marknadsföras. Annonser på Hemnet och sociala medier samt våran egen hemsida är exempel på vanliga marknadsföringskanaler. Vi kontaktar även potentiella köpare som uttryckt intresse i området och berättar om det kommande objektet. 

4. Visning

På visningarna är det då våra mäklare har chansen att briljera som mest! Vi berättar för spekulanter om din bostad, hur området ser ut samt svarar på frågor om allt från fastighetens historia till vart närmaste matbutik och gym ligger. Vi är alltid två mäklare på varje visning för att enkelt kunna fånga upp alla spekulanters frågor och funderingar. Redan innan visningar har våra mäklare kontaktat alla spekulanter för att säkerställa lånelöfte inför en eventuell budgivning.

5. Budgivning

Efter visningen ringer vi som mäklare upp alla som som besökt lägenhet. Därifrån kan sedan en budgivning starta. Som mäklare vet vi att denna process är påfrestande för både säljare och köpare, därför lägger vi därför stort fokus på vår kommunikation i detta skede. Allt för att bägge parter ska vara införstådda i vilket skede säljprocessen befinner sig i för tillfället. 

6. Kontraktskrivning

När säljaren antagit köparens bud är det dags för avtalsskrivningen. Detta sker oftast på mäklarens kontor. Först när överlåtelseavtalet är påskrivet är affären klar. I samband med avtalsskrivningen avtalas det även om tillträdesdag – om detta inte redan är gjort.

 

Kontakta oss för hjälp med din försäljning!